- 29 / Mayıs 2018
Ataşehir Havuz Yapımı
Ataşehir Havuz Yapımı
Ataşehir Havuz Yapımı ; Bilindiği gibi malum yaz ayındayız ve sıcaklardan bunaldığımızda soluğu denizlerde veya havuzlarda alıyoruz. Bazen bulunduğumuz bölge sebebiyle bazen de denizden henüz temizdir diye havuzları seçenek ediyoruz. ama havuzlar göründüğü kadar masum mu?
Havuzlar milyonlarca insan tarafından kullanıldığı için Bilhassa yaz aylarında insan sağlığı açısından Mühim bir yere sahiptir. Yaz aylarında havuza girme sonucunda kimi enfeksiyonlara yakalanma rizikosu de artmakta, kulak, göz, ten enfeksiyonları ve ishal gibi hazım sistemi sorunları beraberinde getirebilmektedir.
Bu nokta en Mühim husus sıhhatli bir havuz dezenfeksiyonudur. Dezenfeksiyon yöntemi olarak havuzlarda geleneksel olarak klorlama yöntemi seçenek edilmektedir. Havuzdan bulaşan hastalıkların çoğu klorlama yoluyla önlenebilir ama klor kimi mikropları hatıranda öldürmediğinden, klorlu havuzlarda bile belli ölçüde risk sürek eder.
Havuzlarda enfeksiyonlara yakalanma risklerinin yanında bu enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltmak için kullanılan kimyasalların oluşturabileceği riskler de mevcuttur. Havuz sularında enfeksiyon oluşumunu engellemek için bir takım kimyasallar kullanılır ve bu kimyasalların insan sağlığına ziyan vermemesi için dengede bulunması gerekmektedir. Havuzun suyunu dengede tutmak için su tahlillerine bağlı olarak kimyasal ilaveleri gerekebilir.
Havuz Bakımında Dikkat edilecek Hususlar
Bu denge hem suyun berraklığı hatta temizlik açısından ehemmiyetlidir. Havuzun bu değerlerini sıhhat Bakanlığınca belirlenmiş parametrelerin içerisinde tutmak emeli ile havuz suyunun kimyasal testleri yapılır. Kullanılacak havuz kimyasallarının sıhhat Bakanlığınca onaylanmış kimyasallar olmaları da sağlığımız açısından çok ehemmiyetlidir. İdeal bir havuz suyunda serbest klor düzeyi kapalı havuzlarda 1-1,5 mg/lt, Aleni havuzlarda ise 1,5-3 mg/lt, pH değeri 6,5 ile 7,8 arasında, alkalitenin (CaCO3) 30-180 mg/lt olmalıdır. Bu parametrelerin ve sıhhat Bakanlığının yönetmeliğinde belirlenen başka parametrelerin limit değerlerinin sağlanabilmesi için havuzda kullanılacak olan kimyasalları dikkat ve özenle seçmek gerekmektedir.
Havuz sularında geleneksel olarak kullanılan havuz kimyasalları
pH Dengeleyiciler: pH düşürücü ve yükselticiler kullanılmaktadır. Havuz suyunun pH’sı Çoğunlukla yükselme eğilimi gösterir. Bu ürünler Suyun pH kıymetini dengeler. Sıklıkla kullanılan pH düşürücü kimyasallar sodyum bisülfat, sodyum hidrojen sülfat, hidroklorik asit ve sülfirik asittir. pH yükseltici kimyasallar ise sodyum karbonat, sodyum hidroksittir.
Ataşehir Havuz Yapımı olarak havuz ile alakalı sizlere anlatmak istediğimiz, internetten de aldığımız doneler ile kaliteli bilgiler sunmaktayız ; Klor, granül yada tablet halinde havuza kullanılır. Granül klor yaygın olarak %60 lık ve %90 lık etken klor oranları ile kullanılmaktadır. Havuz suyu içinde bulunan mantar, bakteri ve virüslere karşı organik kirlilikleri parçalar. Tablet klor yavaş çözünen etken klor bazlıdır ve Daimi klorlama yapabilen tablet şeklinde bir kimyasaldır.
Granül yada tablet klor yanında likid klor da kullanılmaktadır. Havuzlarda kullanılan dezenfektanlar sodyum hipoklorit-sıvı klor, kalsiyum hipoklorit-stabilizatörsüz (%65-70) granül/tablet klor, sodyum-dikloro-isosiyanürik asit-stabilizatörlü granül klor (%55-56), trikloro-isosiyanürik asit-stabilizatörlü granül/tablet klor (%90)’dur.
Yosun giderici, likid olarak havuza dökülür. Suda yosun oluşumunu engeller. Didesilamonyum klorür ve benzalkodyumklorid bu amaçla kullanılabilmektedir.
Havuz Bakımı
Havuz Yapımı
Havuz Temizliği
Süs Havuz Yapımı
Yüzme Havuz Yapımı
Olimpik Havuz Yapımı
Otel Havuz Yapımı
Villa Havuz Yapımı
Aquapark Havuz Yapımı
Sığ Havuz Yapımı
Çocuk Havuz Yapımı
Havuz Ekipmanları
Havuz Kimyasalları
Havuz Malzemeleri
likid toplayıcısı ve çöktürücüler, havuz içerisindeki küçük pislikleri bir araya toplayarak kum filtresine takılmasını sağlar. Böylelikçe küçük pisliklerden temizlenen havuz henüz duru görünür. Polialüminyum klorür, alüminyum sülfat ve polidialilamonyumklorür bu tür kimyasallara Misal verilebilir.
Bu havuz kimyasalları enfeksiyon kaynağı etkenlerin yok edilmesi açısından mutlaka havuzlarda kullanılması gerekmektedir. ama başka yandan klor başta olmak üzere yüzme havuzlarında kullanılan kimyasalların çoğu sağlılığımız için zararlıdır. Bu nedenle havuz sularındaki kimyasal dengesi nihayet aşama Mühim olmakla beraber havuz suyu yönetmeliğindeki limitlerin aşılması sıhhat açısından riskleri de beraberinde getirmektedir:
Göz kızarması, ciltte kuruma, kaşıntı, döküntü, sivilcelenme ve saç renginin açılması, astım krizleri, hormon bozuklukları ve bağırsak florasının değişmesi gibi ağırbaşlı rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bob Weinhold (Can Indoor Swimming Alter Hormones in Boys?, Environ Health Perspect) tarafından yapılan bir araştırmada iki haftada bir, 30 dakika kapalı yüzme havuzunda yüzen bey çocuklarında hormon bozuklukları görülebileceğini bildirilmiştir.
Havuz Kimyasallarından Korunmak İçin Ne Yapabiliriz?
Aleni Havuzları seçenek edin: Klorla dezenfensiyon yapılan kapalı havuzlar; havuzdan buharlaşan kimyasalları hapsettikleri için henüz büyük risk oluşturmaktadır. Kullanılan kimyasalların buharları da kimyasallar kadar sağlığımızı tehdit etmektedir. Aleni havuzlarda en azından bun rizikosu bertaraf etmiş olabilirsiniz.
Havuza girmeden Evvel duş almaya İtina gösterin: Duş almak vücuttaki pislik, ter gibi etkenleri gidereceği gibi deoderont, parfüm, sabun, fondöten gibi kozmetik kalıntılarını da vücuttan uzaklaştırır. Vücudumuzdaki kimyasal kalıntıları havuz kimyasallarıyla birleşerek henüz zararlı forma dönüşebilirler. Örneğin amonyak kalıntısı, klor ile birleşerek; kloramin zararlı kimyasalını oluşturabilmektedir.
AtaşehirHavuz Yapımı
Bone ve gözlük kullanınız: Özellikle klorun kesif olduğu havuzlarda saç renginde değişmeler bile meydana gelebilmektedir. Klorlu su, konfeti yıpratmakta, kuruma, kopma ve matlaşma gibi oldukça Çok soruna davetiye çıkartmaktadır. Özellikle boyalı saçlar, başka bir deyişle röfleli, oryalle açılmış, oksidant uygulanmış saçlar tuz ve klordan henüz çok etkilenmektedir.
Klor konfeti etkilediği gibi gözleri de etkilemektedir. Alerjik bünyeli kişiler havuz temizliğinde kullanılan kimyasallardan henüz çok etkilenmekte ve bu kişilerin gözlerinde alerjik konjonktivit ortaya çıkmaktadır. Bu sebep bone ve gözlük kullanımı nihayet aşama ehemmiyetlidir.
Havuza Girmeden Yapılacak Şeyler
Havuza girmeden hindistan cevizi yağı, çıkınca C vitaminli krem kullanabilirsiniz: Cildimizde bir ‘asit bariyeri’ denilen yağlı bir katman bulunmaktadır. Bu bariyer patojen mikroorganizmalara ve zararlı kimyasallara karşı cildimizi korumaktadır. Sabunlar ve havuzdaki klor bu bariyeri yok etmekte ve cildimiz savunmasız bir hale gelmektedir. Hindistan cevizi yağı yeğni asidik yapısıyla cildimizdeki bu asit bariyerinin görevini adına getirebilmektedir.
Askorbik asit başka bir deyişle C vitamini klor ve kloraminle reaksiyona girerek; henüz zararsız bir kimyasal dönüşmektedir. Dolayısıyla havuz ertesi cildinize uygulayacağınız C vitamini klorun zararlı etkisini azaltabilmektedir. Bu amaçla C vitaminli bir krem kullanabilirsinizi
Havuzdan çıkınca kısa müddette duş alınız: Kimyasalları cildinizden kısa müddette uzaklaştırmanız nihayet aşama ehemmiyetlidir. Bu nedenle havuzdan çıkıp güneşlenmek adına duş alıp güneşlenmeniz henüz sıhhatli olacaktır.
Ataşehir Havuz Yapımı olarak tavsiyelerimiz ;
Havuz suyunu kesinlikle yutmayınız. Bu sağlık açısından çok zarar verici etkenler gösterebilir.
Her havuzda yüzmeyin: Ticari havuzların tamamı sıhhat Bakanlığı’nın denetimindedir ve rutin olarak analizleri yapılmaktadır. ama site havuzları bu kapsam dışındadır. Dezenfeksiyonundan güvenilir olmadığınız, bakımı eğitimli havuz operatörleri tarafından yapılmayan havuzları kullanmamanız sizin için iyi olacaktır.
Kimyasallar şakaya gelmez, bir kimyasal havuzunda yüzdüğünüzü unutmadan; kolay önlemleri almayı ihmal etmeden havuz keyfini çıkaracağız hoş günler dilerim. Şirinler Havuz olarak www.sirinlerhavuz.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Ataşehir Havuz Yapımı Ataşehir Havuz Bakımı, Ataşehir Havuz Temizliği, Ataşehir Süs Havuz Yapımı, Ataşehir Olimpik Havuz Yapımı, Ataşehir Otel Havuzu Yapımı, Ataşehir Aquapark Havuz Yapımı için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.